top of page

10 פקודות מגניבות באוטוקאד שלא ידעת שאתה צריך

  • תמונת הסופר/ת: Zahi Fried
    Zahi Fried
  • 5 ביוני 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

מפעם לפעם אני מפרסם פוסט של טיפים וטריקים באוטוקאד. והפעם אספתי עבורך רשימה של פקודות לאוטוקאד שמעולם לא חשבת שתצטרך. הרשימה מכילה פקודות שיחסכו לך זמן ויהפכו את החיים שלך לקלים כשרטט.

10 פקודות באוטוקד שלא ידעת שאתה צריך:

1. הפקודה chspace בעוד שפקודה זו אולי לא כזו סודית לחלק מהמשתמשים, אני מכיר כמה אדריכלים ומעצבים, שיכולים להתחיל להשתמש בה יותר. על ידי שימוש בפקודה chspace, אתה יכול להזיז אלמנטים בשרטוט מגיליון ההדפסה לגיליון העבודה - מה- layout space ל- model space והפוך, פשוט על ידי בחירת ה-viewport ודחיפת האלמנט לתוכו. זה אומר לדוגמא: שטקסט שמופיע לך בlayout, יכול לעבור במהירות ובקלות לתוך ה- model space.

2. הפקודה filedia הפקודה הזאת יכולה לעזור לפתור בעיה סופר מעצבנת, אם קרה לך פעם, שתיבת הדיאלוג של פתיחת קבצים או כל תיבת דיאלוג לצורך העניין - נעלמה או פשוט לא נפתחה לך - זה הפתרון עבורך. ע"י קביעת הערך 1 בפקודה filedia, אתה מאפשר לתיבות הדיאלוג בתוכנה להיפתח שוב, אך אם הערך נקבע ל-0, הכול מתבצע על ידי שורת הפקודות.

3. הפקודה Burst השתמש בפקודה burst כשאתה צריך לפוצץ בלוק או אובייקט אחר בשרטוט, אבל מעוניין לשמור על הפרמטרים (attributes) שלו בשלמות לאחר הפיצוץ. הפקודה הזאת תאפשר לך לפוצץ כל בלוק, מבלי לאבד את המידע שיש לך מהפרמטרים שלו. נסה את זה, ואני יודע שתאהב את זה.

4. הפקודה cntrl+R האם אי פעם הייתה לך בעיה לבחור viewport שנמצא בתוך viewport אחר? כמו למשל, שיש לך viewport שמכיל הגשה שלמה בקנ"מ של 1:100, ואז כחלק ממנה, יש לך פרטים בקנ"מ 1:10 או 1:20, נניח של פרגולה או משהו דומה - אז זה כמעט בלתי אפשרי לעשות דאבל קליק ולהפעיל את הviewport הקטן יותר. האוטוקאד תמיד יתייחס לviewport הגדול יותר! השתמש בפקודה cntrl+R, ופשוט תפעיל את הviewport הגדול, ואז לחץ על cntrl+R שוב, לעבור בין viewports. - הבעיה נפתרה :)

5. הפקודה ncopy הפקודה הזאת יכולה להיות מאוד שימושית אם אתה משתמש ב exrf הרבה. הפקודה ncopy מאפשרת לך להעתיק קו או אובייקט, מקובץ exrf לתוך הקובץ שאתה עובד עליו. לדוגמא: אם אתה עובד על קובץ הגשה, ובתוך קובץ זה יש לך exrf של תכניות, ונניח שאתה מעוניין להעביר טקסט לתוך הקובץ הראשי של ההגשה - אתה פשוט בוחר את הטקסט מתוך קובץ התכניות, ומשתמש בנק' 0,0 כנק' הבסיס למקומו - בקובץ ההגשה הראשי.

6. הפקודה overkill השתמש בפקודה overkill, כדי לנקות את השרטוט שלך. היא תעבור בכל השרטוט, כדי למחוק כפילויות של קווים או ערכי 0 - מה שיגרום לשרטוט להיראות הרבה יותר נקי ומקצועי.

7. הפקודה oops הפקודה oops, תהפוך כל סט של פקודות מחיקת אובייקטים בשרטוט, ללא undo של עריכה שנעשתה בשרטוט, מאז שבוצעה פעולת המחיקה. זאת בהחלט פקודה ספציפית ונישתית מצד אחד, אבל יכולה להיות לעזר רב במקרים מסוימים. אני אוהב להשתמש בה כאשר אני מנסה למלא בהאטצ' אזורים מסוימים, שמכילים המון אלמנטים בשרטוט כמו טקסטים ומידות. אני פשוט בוחר את כול מה שמופיע באזור המיועד, ומוחק את כולם בבת אחת. אז אני עושה האטצ' לאזור שעכשיו הוא פתוח וברור. לאחר מכן אני מחזיר הכול על ידי הפקודה oops.

8. הפקודה join דרך מהירה לחבר קווים בשרטוט. פשוט לסמן את כל הקווים שאתה מעוניין לחבר כקבוצה, ואז להשתמש ב join.

9. הפקודה saveall די ברור מה היא עושה, השתמש בפקודה saveall כדי לשמור על כל השרטוטים הפתוחים, שכרגע אתה עובד עליהם. היא משתלבת יפה עם הפקודה הבאה, כשמגיע זמן ארוחת צהריים או שאתה בסוף היום וזה זמן לסיים.

10. הפקודה closeall גם די ברור מה היא עושה, הפקודה closeall תסגור את כל השרטוטים הפתוחים אצלך כרגע. היא תחסוך לך הרבה זמן אם אתה כמוני, ונשארים לך הרבה שרטוטים פתוחים במקביל לקראת סוף היום.

לסיכום: רשימת 10 הפקודות שלא ידעת שאתה צריך, יכולה לעזור לך לצאת ממצבים שלא ידעת איך לצאת מהם עד עכשיו, או לשפר את איכות העבודה שלך בתוכנה מבחינת איכות השרטוט. בנוסף לזה, רשימת הפקודות האלו מראה עד כמה התכנה הזאת מכילה כמות מטורפת של פקודות, ושרצוי להישאר במצב של למידה מתמדת כדי להתקדם בידע ולשפר את היכולת שלך בעבודה עם תכנת האוטוקאד.

אני, כמובן יכול לעזור לך עם זה אז אל תהסס ליצור קשר . . .

כמו כן, אתה יכול לרכוש את ספר ההדרכה בשרטוט שכתבתי "לשרטט כל אחד יכול" . . . .


אז אשמח לשתף פעולה . . . צחי פריד 050-7720303 z.f.arch@gmail.com

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page