אולטרון של חישוב השטחים המקוון
- Zahi Fried
- 4 בינו׳
- זמן קריאה 3 דקות
טוב, אז חישוב שטחים מקוון, מה זה בעצם אומר.
האמת, זה מצחיק אותי קצת, מערכת מבא"ת התחילה אי שם ב-2012 בעצם מתי שעידן ה-AVENGERS התחיל במארוול. אדריכלים, שרטטים וכל מה שבאמצע מגיעים למצב כזה, שבמקום שהמערכות האלו יעזרו להם זה קצת מסבך אותם. אני חושב שלא צריך להיות קפטן אמריקה או איירון מן או ת'ור, כדי להבין איך לצלוח את הרובוט של המערכות המקוונות שיש היום.

אז המערכות המקוונות שיש היום זאת מערכת מבא"ת ליצירת והגשת תכניות בניין עיר לוועדות השונות בארץ, ומערכת רישוי זמין שנועדה להגשת תכניות הגשה לעיריות השונות בארץ במבנה אחיד מה שנקרא. ולאחרונה, בעצם בשנתיים האחרונות, נוספה עוד מערכת במבנה אחיד שבנויה בתוך המערכת של רישוי זמין והיא ליצירת חישובי שטחים להגשות.
אני יכול לספר לך, שלפעמים אני מדמיין שהרובוט של חישובי השטחים הוא בעצם אולטרון הרובוט הרע מהנוקמים, ואני כת'ור צריך לנצח אותו. אז אני מכה בו עם הפטיש שלי [מיולניר] עד שהוא נשבר והוא מייצר לי את תוצרי חישוב השטחים כנדרש. נכון, זה יכול לקחת קצת זמן, אבל ברגע שקולטים את הרעיון המרכזי ביצירת הקבצים, אולטרון נכנע די מהר.
אני חייב להגיד שהניסיון בלנצח את הרובוט במערכות האלו, התחיל שרבתי עם אולטרון של מבא"ת אי שם ב-2012. מאז אומנם, ניצחתי אותו ביותר מ-100 קרבות בתבעות הרבות שעשיתי לאורך השנים, אבל העיקרון הוא די אותו עקרון. מדובר ברובוט עיקש שעובד לפי עקרונות מסוימים ויש לו רצונות מסוימים, וברגע שאתה יודע לתת לו את מה שהוא רוצה בדיוק, אז הוא נכנע. הרעיון הוא להבין את העבודה הטכנית הנדרשת שתוכל לספק את אולטרון כמו שצריך ולא עם יותר מידיי ניסיונות ושגיאות. אני חייב להגיד שבתחילת הדרך ב-2012 אני זוכר את דפי השגיאות העמוסים בשגיאות שיצאו לי. אבל היום אני מרגיש כמו סוג של ת'ור שעף עם הפטיש שלו ומנצח את אולטרון במכה אחד אולי בשתיים. במיוחד במערכות של מבא"ת ושל חישוב השטחים המקוון.
כשאני עושה הדרכה למישהו באוטוקד ומסביר מה זה בעצם לשרטט, אני תמיד אומר ששרטוט אדריכלי באוטוקד זה בעצם לא עבודת יצירה אלא עבודת עריכה. הסיבה היא, שכמעט תמיד אני אתחיל את עבודת השרטוט בקובץ לדוגמא. גם אם הוא לא קובץ שלי. זאת אומרת שהעבודה שלי כמעט אף פעם לא תתחיל מאפס מוחלט. אלא יהיה לי איזשהו בסיס לצאת ממנו ולערוך אותו למה שאני צריך ורוצה בשרטוט. אותו הדבר קורה כאשר ניגשים ליצירת הקבצים לחישובי השטחים מול הרובוט. הקובץ שאני אשלח לרובוט יהיה קובץ שהרובוט בעצם כבר קיבל ואישרר. השוני הוא רק במספר הגיליונות או בגודל הגיליון וגם שם צריך להקפיד על גודל מקסימום שהרובוט מוכן לקבל.
ישנם שני קבצים עיקריים שצריך לייצר:
1. קובץ DWFX של התכניות. בעצם סוג של גיליון הדפסה שהאוטוקד יודע לייצר ובגודל מתאים בקנ"מ רצוי.
2. קובץ DWG [שנת 2010] עליו ייבנו תאי השטח כפוליליינים סגורים שיחושבו בחישוב השטחים עצמו.
הדרישות של אולטרון לצורך חישוב שטחים מקוון:
קובץ אחד של DWFX עם התכניות צריך להיות בגודל מקס' 900X14000 מ"מ. התכניות יהיו אותן תכניות מההגשה [1:100]. כרקע לחישוב השטחים.
קובץ הDWG יכיל בתוכו מספר מצומצם מאוד של שכבות למסגרת ההדפסה ומסגרות הגיליונות וכמובן לתאי השטח של חישובי השטחים. אליו נכניס כ DWF-UNDERLAY את קובץ התכניות.
יוגדרו גיליון הדפסה [צהוב] וגיליון לכל תכנית קומה [ירוק]. עם כותרות.
כל תא שטח שהוגדר כפוליליין סגור [ורוד] יקבל קוד לפי הקודים שאולטרון מאשר לחישובי שטחים באתר של מערכת רישוי זמין [מצ"ב]. בדומה למבא"ת. בעצם ייעוד לתא שטח מבחינת שטח עיקרי, שטח שירות או שטח שלא ייכלל במסגרת חישוב השטחים של הקומה הנמדדת.
הקבצים DWFX ו DWG יועלו לאתר מערכת חישוב השטחים מקוון לא חשוב מאיזה כרטיס חכם. עם עוד כמה פרטים מזהים על הפרויקט שם, וועדה ושטח החלקה.
לאחר שליחת הקבצים לבדיקת אולטרון, הוא כבר יודיע לך אם יש שגיאה או שהצלחת להפיל אותו עם מיולניר [הפטיש של ת'ור].
את התוצרים שאולטרון שולח לך אתה צריך להוסיף לקובץ ה-DWF של ההגשה המלאה ולהגיש אותו דרך המערכת רישוי זמין.
לסיכום,
אתה לא חייב להכיר או לאהוב את הנוקמים או להיות ת'ור בשביל לנצח את הרובוט של חישוב השטחים המקוון. מספיק שתבין את העקרונות הבסיסיים שאולטרון דורש ותעמוד בדרישותיו. האמת היא שהרובוטים מאוד דומים והדרישות די דומות, הרי לא מדובר במדע טילים, ואתה או את, שמתכננים בית שלם, אני די משוכנע שיכולים להתגבר על רובוט שכזה ועל דרישותיו מורכבות ככול שיהיו. בכל מקרה במידה ויש משהו לא ברור או אם אתם צריכים עזרה אני פה בשבילכם,
לכל שאלה ועניין תוכלו לפנות אליי,
צחי פריד 050-7720303
Comentários